Mind Education

Filmul de vineri: The Bucket List

Filmul la care m-am gândit pentru acest sfârșit de săptămână este “The Bucket List” – o peliculă semnată de Rob Reiner, cu Jack Nicholson și Morgan Freeman. Edward Cole (Jack Nicholson), un tip bogat și însingurat, diagnosticat cu cancer într-o fază avansată, îl întâlnește pe Carter (Morgan Freeman), un mecanic, auto-didactic si mare cititor, internat și el pentru un tratament oncologic.

Extrem de diferiți, dar uniți organic de dorința de a învăța cum să-și trăiască ce le-a mai rămas din viață, cei doi învață, unul de la celălalt, ce înseamnă să te bucuri de fiecare clipă. Lista de dorințe a lui Carter devine un manifest – și descoperă astfel împreună bucuria de a trăi fiecare clipă, de a se bucura de o relație apropiată, de a fi recunoscători, prezenți unul pentru celălalt. Prieteni.

Experiența de a vedea “The Bucket List” a fost pentru mine o minunată aducere aminte a ceea ce înseamnă întâlnirile bune pe care ți le oferă viața și bucuria prieteniei, așa cum se construiește ea, cu experiențe de tot soiul. Și, nu în ultimul rând, a faptului că viața își are pentru noi propriile ei drumuri. Câteodată le înțelegem, alteori le pătrundem sensul mult mai târziu.