Mind Education

Filmul de vineri: Despre trup și suflet (2017)

Despre trup și suflet (2017) este recomandarea mea de film pentru această vineri. Un film regizat de o femeie, Ildiko Enyedi care vorbește despre vulnerabilitate, regăsirea feminității și a bucuriei de a simți, despre frica de intimitate și curajul de a te deschide iubirii. De a te apropia de celălalt, deși te îndoiești de puterea ta de a iubi sau de a mai iubi. Nu poate să meargă între noi. Cei doi se apropie și regăsesc într-un vis comun, un vis despre un cerb și o căprioară, un vis mai curajos decât cei doi care se întâlnesc și deși se observă, le ia un timp să se recunoască unul pe celălalt. Avem nevoie să ne deschidem iubirii și celuilalt.

Un film despre iertare și asumarea judecății superficiale ale celuilalt. Dar și despre neputința de a fi noi, autentici și fuga în învinovățire. Un film unde recunoști bunătatea și onestitatea unor oameni obișnuiți.

O poveste de iubire care ne reamintește cât de multă nevoie avem să fim văzuți și înțeleși. Nu judecați. Nu invizibili. Nu etichetați. Un film despre lucrurile pe care nu ni le spunem din frică unul altuia. Dar și despre acceptarea diferențelor și slăbiciunilor. Despre sprijin, nu neputință. O mână ridicată, firimiturile strânse. Gesturi simple care arată cât de aproape și prezenți sunt cei doi îndrăgostiți. Cu cât unul este mai prezent, mai vulnerabil, cu atât și celălalt capătă mai mult curaj să se deschidă. Este despre amândoi.

 

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.