Mind Education

Filmul de vineri: Druk (Another round)

Druk (Another Round) este un film danez din 2020 regizat de Thomas Vinterberg și un actor foarte cunoscut și apreciat Mads Mikkelsen. Un film de o sensibilitate aparte. Este povestea a patru prieteni bărbați care, într-un moment de criză personală și profesională aleg o soluție neobișnuită și, cum vom vedea, periculoasă, de ieșire din criză: să redescopere fericirea și libertatea printr-un consum constant de alcool zilnic. La început experimentul dă roade, însă consecințele devin din ce în ce mai dramatice. Observi cu viețile celor patru se schimbă, cum vulnerabilitățile lor devin atât de vizibile.

M-a uimit modul în care regizorul a surprins cu blândețe și sensibilitate singurătatea și depresia bărbatului în formele ei diferite. Crizele lor de identitate și sens. „Lumea nu este așa cum vă așteptați!” este poate mesajul cel mai clar al acestui dureros sentiment.

Un film despre ce înseamnă să-ți pierzi vitalitatea, conectarea cu tine și cei pe care îi iubești, încrederea și prezența. Și, cât de greu o poți recupera. Cu costuri atât de mari.

Vă invit să-l vedeți cu inima deschisă și cu blândețea pe care regizorul o transmite în film.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.