Mind Education

Filmul de vineri: Dunkirk (2017)

Filmul de vineri pe care vi-l recomand astăzi este Dunkirk. Este un film pe care l-am ratat anul trecut când a fost lansat, însă, din fericire, l-am văzut zilele trecute. Regizorul filmului,  Christopher Nolan, este și cel care a regizat Interstellar: Călătorind prin univers – dacă nu l-ați văzut, vă recomand să-l vedeți; pentru mine este unul dintre cele mai bune filme SF (deși aș spune că este un film de dragoste) din ultimii ani pe care l-am văzut, cu o muzică incredibilă – Inception cu Leonardo DiCaprio și The Prestige.

Dunkirk a fost peste așteptări, de mult timp nu mai văzusem un film atât de bun, emoționant, cu personaje incredibil de umane, autentice și reale. Îți este ușor să empatizezi cu personajele și pentru că imaginea te face să simți că ai parte de o prezență a ta în istorie.

Un film despre curaj, iertare și acceptare, despre supraviețuire. Un film ce îți dă speranță, sau cel puțin așa m-am simțit eu, în bunătatea și solidaritatea dintre oameni. Povestea filmului este despre trupele britanice și ale aliaților în cel de-al doilea război mondial înconjurate de inamici pe plaja franceză în așteptarea salvării lor. Este impresionantă scena a celor 400.000 de oameni ce așteaptă pe plajă în așteptarea unor vase care să-i salveze deși sunt atacați de inamic. Impresionant este sacrificiul și curajul celor cu ambarcațiuni mici care își asumă curajul de a veni să-i salveze indiferent de riscurile la care se supun.

Vizionare plăcută!

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.