Mind Education

Filmul de vineri: Good Will Hunting

Good Will Hunting (1997) un film cu Matt Damon, Robin Williams și Ben Affleck. Un film despre teama de abandon și curajul despre a-ți asuma riscul intimității și încrederii. Un film pe care l-am revăzut de mai multe ori și mă surprinde forța pe care o are o relație onestă și deschisă în vindecarea rănilor din trecut. Filmul este povestea relației unui tânăr talentat singur, fără sprijinul și siguranța unei familii, însă cu prieteni foarte buni, interpretat de Matt Damon, și psihologul școlii, jucat incredibil de Robin Williams – și el cu povestea lui de viață și cu nevoia lui de a merge mai departe după o experiență traumatizantă pentru el.

Filmul este pentru mine ce înseamnă o întâlnire adevărată cu celălalt și cum întâlnirea îi transformă pe amândoi. Se sprijină unul pe celălalt și se văd unul în celălalt. Un film despre vină, eșec și protecție față de suferințe viitoare, despre loialitate și prietenie adevărată. Despre cât de greu ne este să avem compasiune față de propriile noastre vulnerabilități și cât de dificilă este încrederea când trăiești cu atât de multă teamă și frică. Cum respingi și abandonezi când ai fost respins și abandonat.

Un film pe care vi-l recomand să-l vedeți sau revedeți și pentru că aduce multă speranță și încredere, încrederea că avem puterea de a deveni oameni mai buni, onești și integri indiferent de confruntările vieții fiecăruia.