Mind Education

Filmul de vineri: A Good Year

a-good-year-425131l-imagine

Ce alegi: banii sau viața? Această întrebare pare a fi mesajul indirect al filmului „A Good Year”. Viața implică alegeri, deseori grele, deseori radiacale – și e important să avem curajul de a lua în considerare și ce ne spune instinctul.

Pentru mine a fost un film relaxant ca un pastel de toamnă: o poveste de dragoste, peisaje superbe, mâncare bună, o nostalgie cu vin roșu și ideea că viața e frumoasă și că poate fi trăită și altfel. Îi întâlnim aici pe Russell Crowe și pe regizorul Ridley Scott care – deși nu se bucură aici de succesul colaborării lor anterioare din „Gladiatorul” – e un film frumos, de marcă. Îl recomand pentru o seară senină de vară – toamnă petrecută cu cel iubit.

Max Skinner (interpretat de Russell Crowe) este un bancher londonez specialist în investiții care se bucură de un mare succes în meseria sa. Într-o zi, însă, află că unchiul sau Henry – singura ruda apropiată pe care o mai avea – a decedat. Ca urmare, Max devine moștenitorul domeniului viticol al unchiului sau, în Provence, unde acesta trăise timp de 30 de ani. Max pleacă în Provence, pentru a-și lua în stăpânire moștenirea.