Mind Education

Filmul de vineri: Incendii

incendii

Ca în fiecare vineri, revenim cu o propunere de film. În aceasta săptămână am ales producția „Incendii” (“Incendies”), un film canadian filmat în Iordania și regizat de Dennis Villeneuve. În rolurile principale joacă Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaazis.

„Incendii” este un film despre iubirea unei mame – o iubire curajoasă, fără abandon, o poveste despre dramele și traumele trecutului, dar și despre vindecarea lor cu forță și determinare. Un film despre iertare, într-o situație în care îți pare imposibil ca iertarea să existe.

M-a impresionat foarte mult povestea acestei mame care își ajută copiii să își găsească liniștea prin cunoașterea adevărului, a trecutului. „Moartea nu este sfârșitul” este unul din mesajele filmului. Viața gemenilor care reacționează diferit, și povestea reapropierii lor. Înțelegerea durerilor din trecut îi reapropie. Surprinzător mi s-a părut cum mama, în ciuda traumelor pe care le-a trăit, nu și-a abandonat copiii, ci i-a ajutat să se regăsească și să-și înțeleagă povestea vieții.

“Incendii” este un film despre bunătate și familie în momente cu atât de multă durere. Și despre ce înseamnă să fii mamă pentru copiii tăi. Impresionant.