Mind Education

Filmul de vineri: Incendii

incendii

Ca în fiecare vineri, revenim cu o propunere de film. În aceasta săptămână am ales producția „Incendii” (“Incendies”), un film canadian filmat în Iordania și regizat de Dennis Villeneuve. În rolurile principale joacă Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Remy Girard, Abdelghafour Elaazis.

„Incendii” este un film despre iubirea unei mame – o iubire curajoasă, fără abandon, o poveste despre dramele și traumele trecutului, dar și despre vindecarea lor cu forță și determinare. Un film despre iertare, într-o situație în care îți pare imposibil ca iertarea să existe.

M-a impresionat foarte mult povestea acestei mame care își ajută copiii să își găsească liniștea prin cunoașterea adevărului, a trecutului. „Moartea nu este sfârșitul” este unul din mesajele filmului. Viața gemenilor care reacționează diferit, și povestea reapropierii lor. Înțelegerea durerilor din trecut îi reapropie. Surprinzător mi s-a părut cum mama, în ciuda traumelor pe care le-a trăit, nu și-a abandonat copiii, ci i-a ajutat să se regăsească și să-și înțeleagă povestea vieții.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

“Incendii” este un film despre bunătate și familie în momente cu atât de multă durere. Și despre ce înseamnă să fii mamă pentru copiii tăi. Impresionant.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.