Mind Education

Filmul de vineri: Iubire cu gust de afine (2007)

Iubire cu gust de afine (2007) sau My Blueberry Night este filmul propus azi, un film al regizorului Kar-Wai Wong cu Norah Jones, Jude Law, Natalie Portman. Un film cu o coloană sonoră foarte faină și un final fericit!

Cum te pregătești pentru o relație? Întrebarea pe care o primesc cel mai des de la cei care au trecut printr-o decepție și o despărțire, mai ales, una foarte dureroasă. Femeile aleg adesea curele de slăbire, o schimbare de look, alte haine și așteaptă un bărbat potrivit, iar bărbații ori se grăbesc sau rămân distanți și temători. Puțini însă își asumă un proces profund de transformare înainte de a intra într-o relație. Cu multe riscuri și alte dezamăgiri. Și preferă să readucă propriile vulnerabilități nedomolite în relația prezentă sau pur și simplu aleg singurătatea sau sunt resemnați că nu au întâlnit pe nimeni care să merite efortul unei relații. Un bărbat sau o femeie potrivită poate apărea când încă nu ești vindecat și pregătit pentru o altă relație profundă, când încă nici nu ai început cu adevărat munca ta cu tine și ai disperarea sau dorința urgentă de a fi cu cineva sau devii foarte pretențios/oasă. Și ai două opțiuni cel puțin – să începi relația, așa pare cel mai ușor, nu? Cineva care să ne ofere o mângâiere pentru toate rănile și să sperăm că va fi un efort comun. Sau, a doua opțiune, îți asumi un timp de vindecare înainte de a-și asuma relația.

Iubire cu gust de afine este povestea mai multor cupluri în etape diferite, un film despre despărțiri și noi începuturi, despre neputințe și durerea dependenței în cuplu. Un film cu un final fericit care să vă inspire acum când a venit primăvara!

 

https://www.youtube.com/watch?v=hgD94qi39JU