Mind Education

Filmul de vineri: O iubire imposibilă (2018)

O iubire imposibilă, Un amour impossible (2018) a regizoarei Catherine Corsini este un film pe care l-am văzut la TIFF (2019) și care mi-a plăcut datorită modului în care regizoarea aduce povestea relație mamă – fiică cu etapele și evoluția ei. Filmul mi-a arătat ce înseamnă să fii atentă la tine ca mamă, dorințele și nevoile tale, adesea neconștientizate și impactul, adesea dramatic asupra fiicei tale. Cum ea plătește costul deconectării tale de tine și realitate.

Povestea este simplă și atât de cunoscută, o tânără cunoaște un tânăr, se îndrăgostesc, au o relație, un copil, însă el nu își asumă rolul de tată. Mama rămâne agățată în dorința și nevoia ei de a avea o relație de iubire cu tatăl fetiței și face eforturi ca tatăl să-l recunoască și să petreacă timp cu fiica ei. Fiind convinsă că ceea ce face este nevoia fiicei ei de a-și cunoaște tatăl. De aici lucrurile iau o întorsătură neașteptată, vă las să vedeți filmul, relația celor două devine tensionată, din ce în ce mai dificilă și abia când fiica ei devine mamă după mulți ani își vorbesc cu adevărat și tot ce s-a întâmplat capătă sens.

Am întâlnit multe mame care depun un mare efort în a menține relația cu tatăl, în ciuda indisponibilității acestuia, fără a fi conștiente ce înseamnă de fapt acest lucru. Ce spune acest lucru despre ea, despre mamă și ce impact au nevoile ei neîmplinite, neînțelese asupra copilului. Cât îl putem vedea pe copil din propriile noastre frici, frustrări și dependențe?

Vă doresc să vedeți filmul cu inima și mintea deschisă!

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Filmele de la TIFF, din fericire, vor putea fi văzute de acum și online :

https://tiff.ro/unlimited