Mind Education

Filmul de vineri: The Bold Type

Sursa: Hulu

”The Bold Type” – ”Îndrăznețele” (2017-2021) este un serial de televiziune american, comedie-dramă, care urmărește viața a trei prietene din generația ”millennials”: Jane, Kat și Sutton, interpretate de Katie Stevens, Aisha Dee și Meghann Fahy. Cele trei fete lucrează la o publicație mondială fictivă numită Scarlet din New York și condusă de redactorul șef, Jacqueline Carlyle (Melora Hardin). Serialul surprinde în primul rând relația puternică de prietenie dintre personaje și felul în care își rezolvă problemele precum și traiectoria carierei și relațiile romantice ale fiecăreia. Povestea este inspirată din viața și cariera fostei redactor-șef a revistei Cosmopolitan, Joanna Coles, care este și producătorul executiv al serialului. Filmat la Toronto, Montreal și New York, serialul este difuzat la nivel internațional pe diverse rețele și platforme de streaming, inclusiv Amazon Prime Video și Netflix. Fiecare sezon al seriei a primit recenzii pozitive de la critici de televiziune, inclusive de către cei care scriu pentru Vanity Fair, Vox, Variety și The Atlantic.

Subiectele abordate în fiecare episod includ teme variate, referitoare la prietenie, iubire, carieră și relația cu superiorii, sănătate, rasă, clasă socială, politică și identitate sexuală. Toate prin prisma felului în care generația ”millennials” vede viața: ”bold” – îndrăzneț – precum titlul serialului și cu dorință de a schimba mentalități, inclusiv cele legate de nevoile emoționale din relații. Da, dacă privim doar cu ochi critici, vom putea spune că uneori este un serial utopic și că în realitate nu se rezolvă lucrurile atât de ușor. Dar până la urmă este o alegere de a vedea doar acest lucru. La fel de bine cum putem alege să vedem și partea în care personajele aleg să intre cu motivație și cu încredere în relații și nu cu neîncredere și teamă de conflicte, pedeapsă, retragere a afecțiunii, inhibarea emoțiilor și a nevoilor personale din teama de a nu pierde relațiile sau din teama de eșec ci cu asumare și cu recunoaștere a greșelilor, cu voință de reparare a relațiilor și mai puțină dramă. Toate aceseta fiind caracteristici, calități pe care eu una le văd zilnic în munca mea cu adolescenții și cu tinerii din generația ”millennials”. 

Unul dintre cele mai grozave lucruri despre „The Bold Type” este felul în care serialul reușește prin creionarea personajelor și a acțiunii să arate că alegerile profesionale ale protagonistelor sale se dovedesc a fi la fel de intime, personale, importante și complexe și ca orice altceva despre ele ca persoane. 

Toate aceste lucruri reprezintă și motivul pentru care fac această recomandare de film tuturor adolescenților, tinerilor la început de drum și părinților de adolescenți și tineri deopotrivă.