Mind Education

Filmul de vineri: The Land Girls (1998)

Astăzi vă recomand un film pe care l-am văzut de mult timp, dar care a rămas cu mine de-a lungul anilor. The land girls a apărut în 1998, iar de ceva vreme a apărut și în varianta unui serial (deși fără să păstreze toate coordonatele cărții omonime scrise de Angela Huth, respectiv ale filmului inițial), dar la fel de plăcut.

În timpul celui de-al doilea război mondial, organizația britanică „The Women`s Land Army” recruta femei pentru a lucra la fermele părăsite de bărbații plecați la luptă. Printre ele se numărau și Stella, Prue și Agatha, care au fost repartizate la ferma familiei Lawrence din Dorset și care trebuiau acum să împartă același dormitor.

Prima provocare la fermă a fost, desigur, mulsul vacilor, o scenă ce a stârnit multe zâmbete. Dar fetele au învățat repede mersul lucrurilor în gospodărie, cu atât mai mult cu cât, într-un fel sau altul, erau impulsionate de tânărul Joe Lawrence, fiul fermierului.

Filmul aduce în prim plan povestea celor 3 fete și relațiile lor, preocupările și dorințele lor legate de iubire. Prue, o fostă coafeză, este cea mai îndrăzneață dintre toate. Ea le introduce pe celelalte două în tainele amorului și nu se sfiește să-i atragă pe bărbați în mrejele ei. Ea o încurajează pe Agatha, o absolventă de Cambridge, care se pregătește să devină avocată, dar încă virgină la 26 de ani, să își încerce farmecele cu Joe. Acesta, în schimb, o refuză, pentru că el e îndrăgostit de Stella, o tânără tăcută, serioasă, logodită cu un pilot și căruia încearcă, de altfel, să-i rămână loială.

Filmul surprinde foarte frumos viața de la țară din timpul războiului, printr-o lentilă a vechiului, a timpului îndepărtat. Un film plăcut ochiului și auzului, dar și cu teme importante de viață. Despre prietenie adevărată, despre iubire și dorință, loialitate, despre simplitatea lucrurilor și despre munca bine făcută. Despre provocări, muncă și determinare. Dar și despre frumusețea oamenilor și a vieții simple. Despre tinere fete care ajung femei. Totul îmbibat cu mult umor.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.