Mind Education

Filmul de vineri: The Theory of Everything

the theory of everythingRecomandarea pentru această vineri este The Theory of Everything, un film care m-a impresionat foarte mult și care prezintă o parte din viața celebrului fizician Stephen Hawking.

Este un film din 2014, regizat de James Marsh, o ecranizare a cărții scrise de Jane Wilde Hawking – Travelling to Infinity: My Life with Stephen – care pune în scenă o perioadă de peste 20 de ani din viața lui Stephen Hawking și a soției sale.

Acesta ne poartă prin povestea de dragoste a celor doi, prin momentul apariției și evoluției bolii lui Hawking, precum și prin momentele importante ale carierei acestuia.

Stephen Hawking o cunoaște pe prima lui soție, Jane Wilde Hawking, încă din perioada studenției la Cambridge, dar la scurt timp după ce se îndrăgostesc, acesta este diagnosticat cu o boală foarte rară – boala neuronului motor. Medicii îi dau o foarte slabă speranță de viață, însă asta nu îi oprește pe cei doi să se căsătorească. Anii trec, apare primul copil, Stephen își susține, cu mare succes, doctoratul cu o teorie despre formarea universului și a găurilor negre, însă boala avansează dramatic și îl țintuiește într-un scaun cu rotile.

O peliculă despre iubire în forma ei cea mai pură, despre sacrificiu, despre viața care ne încântă, și, în același timp, ne adâncește în cele mai mari abisuri. Și, nu în ultimul rând, o poveste despre credințe și speranță.