Mind Education

Filmul de vineri: Tidying up with Marie Kondo

V-ați gândit vreodată ce efect poate avea ordinea asupra stării de bine? Vă propunem să vizionați serialul „Tidying up with Marie Kondo”, pe care îl puteți găsi pe Netflix, pentru a vă convinge singuri care sunt consecințele benefice ale curățeniei și organizării obiectelor asupra propriei stări, dar și asupra cuplului și familiei.

Nu este vorba despre a face ordine în mod compulsiv sau despre a face ordine doar de dragul de a face, ci despre un sistem gândit de autoarea cărții și filmului cu același nume, sistem menit să sprijine omul să își organizeze obiectele personale într-un mod care să îl ajute. Din cum arată Marie pare foarte simplu și chiar este. Începem cu hainele, continuăm cu cărțile, hârtiile, diverse (bucătărie, baie, garaj etc.) și încheiem cu obiectele cu încărcătură sentimentală. De ce această ordine? Nu vă stric surpriza, găsiți toate explicațiile în carte/serial.

Cu recunoștință și bucurie, Marie arată cum să împachetăm fiecare hăinuță, cum să aranjăm fiecare obiect astfel încât să ne fie viața mai ușoară. Și chiar devine mai ușoară. Odată aplicată această metodă, casa parcă prinde viață și ne ajută în momentele dificile. Știm cu toții unde sunt lucrurile, este mai ușor să ne asumăm responsabilitatea să facem curat când devine necesar, ne ajută să ne stabilim o rutină, care nu mai este o corvoadă ci o plăcere. Ne este drag să fim acasă și să contribuim la binele casei și al familiei. Ce poate fi mai eliberator și mai frumos?

Nu mă credeți pe cuvânt, dați o șansă serialului și încercați metoda lui Marie:

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.