Mind Education

Filmul de vineri: Wanderlast sau Dor de ducă

Azi vă recomand un serial – Wanderlast sau Dor de ducă (are doar 6 episoade!). Este povestea unui cuplu căsătorit, cu 3 copii deja mari prinși în propriile lor povești de dragoste. Un cuplu care are aparent o relație bună, deși cei doi și-au pierdut dorința și satisfacția sexuală în cuplu.

Un serial pe care mi l-a recomandat o prietenă cred și pentru că personajul principal este un terapeut jucat excelent de Toni Collette. Primul episod m-a intrigat prin modul în care cuplul încearcă să-și „rezolve” problema sexuală și cum ignoră dificultățile prin care treceau copiii lor, însă pentru că mi-a fost recomandat, am avut răbdare să-l urmăresc și bine am făcut.

Pentru mine cel mai bun episod este cel în care terapeuta este la ședința ei de terapie, cu o bună înțelegere a ceea ce înseamnă trauma și influența ei în viața personajului. Cum trauma și crizele ne definesc alegerile, ne schimbă modul în care gândim și simțim. Un serial în care observi cât de puternică și ce impact are detașarea și evitarea durerii. Suntem profund influențați de cât de conștienți suntem fiecare dintre noi de ceea ce ni se întâmplă sau ni s-a întâmplat. Ce simțim și cum am fost învățați să facem față emoțiilor. Să le negăm, reprimăm, să le ignorăm. Și consecințele sunt dramatice. Relații confuze, sentimente și trăiri izvorâte din frică și durere, și alegeri nefericite. O mare detașare față de propriile nevoi sănătoase. Este și modul în care se pierde și dorința sexuală. Pierderea dorinței sexuale este un semnal, corpul nu se mai simte în siguranță și se protejează. Dați-vă spațiu să înțelegeți de ce anume se întâmplă acest lucru dacă ați trecut printr-o astfel de experiență.

Un serial cu multe învățăminte și bine regizat, care te ajută să privești fără judecată un cuplu, parteneri prinși în propriile lor mecanisme de protecție și a lor lipsă de conștientizare. Un serial care sper să vă ajute să vedeți și valoarea psihoterapiei. În serial veți vedea și poveștile de viață și dragoste ale celor 3 copiii și transformările lor odată cu reclădirea cuplului după momentul de criză.