Mind Education

Filmul de vineri: Wildlife (2018)

Recomandarea mea de astăzi este filmul Wildlife, bazat pe romanul cu același nume, ce arată povestea plină de tumult a unui adolescent de 14 ani care ia parte la dizolvarea căsniciei părinților săi.

Acțiunea se petrece în Montana anilor 1960, unde Joe și părinții săi s-au mutat de curând. Jerry își pierde slujba pe care o avea la clubul de golf și, deși i se propune să se întoarcă, acesta refuză din orgoliu și se adâncește într-o stare de apatie și dezinteres față de tot ce se petrece în jurul lui. Jeannette, o femeie întreprinzătoare și autodeterminată, își caută un job pentru a-și susține material familia, cel puțin până când soțul ei revine pe linia de plutire. După lupte seculare, se angajează ca instructor de înot.

Joe, îngrijorat de situația financiară a propriei familii, renunță și el la pasiunea pentru fotbal și decide să se angajeze la un studio local de fotografie. Un prim moment în care acesta începe să preia rolul unui adult care se sacrifică, într-un mediu cu lipsuri și un părinte deprimat.

Într-un mod complet imatur, Jeannette și Jerry își discută fiecare cu Joe problemele de cuplu, lucru care îl poziționează pe tânăr într-o postură inconfortabilă, tristețe, tensiune și îngrijorare cu privire la viitorul familiei sale.

Jerry decide să se implice în stingerea incendiului care s-a declanșat în apropiere de granița canadiană, lucru care o nemulțumește puternic pe Jeannette, iar pe Joe îl lasă și mai dezolat de incertitudinea care planează în familie. Rămași singuri, Jeannette se luptă să facă față dificultăților financiare și emoționale și începe o relație romantică cu Warren Miller, un om înstărit din comunitate, deși nu pare a fi îndrăgostită de el. În acest timp, Joe asistă la aventura mamei sale încărcat de furie, neputință și simțindu-se tot mai singur.

Un film despre neputința de a depăși momentele dificile într-o relație și comunicarea neclară, plină de secrete, care induce și mai multă nesiguranță între membrii unei familii. Dar și despre capacitatea de a privi realitatea dureroasă în față, a-și asuma schimbările dorite și a privi cu încredere spre un viitor mai bun și liniștit.