Mind Education

Intensiv interior: Despre depresie și anxietate în România

Joi, pe 6 septembrie, la centrul CINETic, a avut loc masa rotundă „Depresia și anxietatea”, unde au fost prezente și colegele noastre Gina Enache-Tuppad și Mădălina Sava,  Mind Education Health fiind partener în proiectul Intensiv Interior.  Proiectul își propune să creeze un spațiu sigur de discuție despre sănătatea mintală și să facă să ajungă la public cât mai multe informații despre anxietate și depresie, două tulburări care afectează din ce în ce mai mulți oameni.

Gina Enache Tuppad mărturisește că vede din ce în ce mai mulți oameni care vin la ședințe cu probleme de anxietate, ceea ce i se pare firesc, dacă te uiți la cât de repede se schimbă lucrurile în lumea în care trăim. În practica ei terapeutică se străduiește să îi facă pe clienți să înțeleagă că depresia și anxietatea nu sunt niște stări „rele”, ci general umane – le poate avea oricine.

Mădălina Sava explică de ce de multe ori oamenii suferă de ambele afecțiuni. Dacă ești în depresie, ai circa 70% șanse să suferi și de anxietate. Depresia a devenit principalul motiv de dizabilitate la nivel mondial în 2017, deși estimările inițiale spuneau că se va întâmpla asta abia în 2020.

Ce înseamnă pentru noi anxietate și depresie? Care e legătura dintre creier și corp, dintre biologic și psihologic? Cum trăim cu aceste afecțiuni? Cum putem să oferim sprijin? Sunt doar câteva dintre întrebările care au curs în discuție.  Puteți citi întreg articolul aici.