Mind Education

Precomandă cartea Iubește și fii iubit(ă), Domnica Petrovai

Azi este pentru mine o zi de care vreau să-mi amintesc frumos și cu veselie, deși mă simt acum copleșită de tot felul de trăiri și emoții. Azi este despre cartea pe care o lansez curând (3 iunie, la București) și la care am lucrat în ultimii 7 ani (acum că scriu pare mult…) Au fost ani de profunde și adesea dureroase schimbări în viața mea personală care mi-au adus o altfel de înțelegere a iubirii și vieții de cuplu și familie. Am cercetat mult și am învățat mult și simt că mai sunt atât de multe de înțeles. Am ascultat poveștile de viață a sute de femei și bărbați și ei ca și mine, frământați și confruntați cu provocările iubirii. A fost un proces care mie mi-a adus multă liniște și împăcare și cartea, cu toate notițele și însemnările ei, a fost călăuza mea în această călătorie. A fost și este transformarea celor pe care i-am întâlnit către o viață conștientă și transformarea mea ca om, femeie și terapeut.

Mă simt recunoscătoare pentru profesia pe care o am pentru că așa am șansa de a fi martora unor vieți de cuplu și familie trăite conștient, vieți care nu au fost doborâte de durere, frică, judecată sau neputință. Recunoștința este pentru toți cei pe care i-am întâlnit, deschiderea, încrederea și dorința lor de a fi oameni mai buni, de a se înțelege, ei m-au motivat să aleg acest drum al cunoașterii vieții de cuplu. Cred în cuplu și în relații fericite, pentru că am întâlnit atât de multe cupluri fericite și pentru că eu mă simt o femeie fericită alături de un bărbat iubitor și înțelept.

Lista de mulțumiri este lungă, însă aș vrea să i mulțumesc Tatianei pentru prietenie, Oanei Vlad Barna pentru răbdare și înțelegerea pe care a avut-o pentru mine, pentru toate sfaturile pe care sper să nu le uit și tuturor celor care m-au sprijinit în toate momentele grele și alături de care am trăit multe bucurii. Loialitatea, bunătatea și iubirea lor mi-a dat putere. Îi mulțumesc lui Mircea Miclea pentru cuvintele frumoase despre carte și pentru că m-a învățat ce înseamnă prietenia, loialitatea și bunătate necondiționată. 

M-aș bucura mult să citiți cartea și să vă fie cu folos. Și să o dăruiți și altora. Și, desigur, o puteți comanda aici.

Cu drag și recunoștință,

Domnica

***

„Cartea Domnicăi Petrovai este o mărturisire – a ei, ca femeie și ca psihoterapeut – despre iubirea în cuplu. Cartea nu este un rețetar. Cei care caută soluții rapide, gen „quick fix”, nu le vor găsi aici. Nu e ușor; menținerea iubirii în cuplu necesită efort. Un efort în care începi să te schimbi pe tine, înainte de a-l schimba pe celălalt. Doi – și aceasta e pledoaria autoarei – este un efort care merită. Mai ales acum când avem cea mai mare libertate să fim singuri.” – Mircea Miclea