Mind Education

Jurnal de părinte: Despre feminitate și relația mamă – fiică

Într-o emisiunea recentă la Radio Cluj am ales să vorbesc despre femeie, mamă și fiică. Fetele vor avea încredere în ele când mamele lor sunt sigure pe ele, curajoase, își acceptă vulnerabilitatea și puterea lor de a iubi și de a fi iubite. Când mama este în controlul vieții ei și în contact cu propriile ei nevoi și ale fetei. Femeia, mama are nevoie să aibă grijă de emoțiile și nevoile ei emoționale. Este principala ei responsabilitate ca mamă. Atunci copilul se va simți în siguranță alături de o mamă fericită și împăcată cu ea, cu control asupra vieții. O femeie care își acceptă disconfortul și vulnerabilitatea.

Când tu ca femeie te respingi, crezi că nu ești suficient de bună, frumoasă, inteligentă și devii critică cu tine și cu cei din jur, fiica ta se va simți la fel. Că nu este suficient de valoroasă, că trebuie să dovedească că merită să fie iubită.

Când tu ca femeie te abandonezi, renunți la tine, te sacrifici, ai grijă de familie și uiți de tine și fiica ta va învăța să renunțe la ea, să uite de ea. Va învăța și ea abandonul.

Feminitatea frumoasă, autentică se învață din relația cu tine și femeile din viața fiicei tale.

Fiica ta se va iubi și va iubi așa cum tu iubești și te prețuiești. Nu cu sacrificiu, subjugare, abandon, renunțare, respingere sau îndreptățire.

Acesta este mesajul meu ca femeie și mamă. Aveți grijă de voi, cu onestitate și compasiune.

Găsiți aici înregistrarea audio a rubricii Jurnal de părinte:

 

Rubrica „Jurnal de părinte” poate fi ascultată pe frecvențele Radio Cluj (95,6 FM -la Cluj), în fiecare miercuri de la ora 13,30.

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.