Mind Education

Lansăm azi campania #Pânănuepreatârziu

Cât de des vorbești despre neliniștile tale? Iar dacă ai trăit o depresie, un atac de panică sau orice altă tulburare emoțională, ai avut curaj să dezvălui această „informație personală” unui prieten, coleg sau poate chiar șefului tău? Adevărul este că ne ferim să vorbim despre sănătatea noastră mintală, despre provocări, nefericire, probleme în cuplu, abuz sau insomnii. O facem, pentru că știm că sănătatea mintală încă este un subiect tabu în societatea noastră și, să recunoaștem, ne e frică de “ce va zice lumea”. Alegem, în schimb, să ascundem în intimitatea casei noastre neliniști, care cresc în tulburări emoționale, demotivare, boli fizice grave, divorțuri, copii traumatizați. Alegem feed-ul perfect de Instagram în detrimentul sănătății!

Dar știai că, în fiecare an, 25% din populația Europei suferă de depresie și anxietate, aproape 50% dintre depresiile severe nefiind tratate (conform OMS)?

Pandemia a accentuat și mai mult afecțiunile preexistente, un studiu al McKinsey arătând o potențială creștere cu 50% a incidenței tulburărilor mintale și de comportament în această perioadă.

Sănătatea mintală nu este o problemă personală, ce trebuie rezolvată în intimitatea propriei case, ci trebuie să devină o preocupare a comunității, cu atât mai mult cu cât, anual, se consumă bugete consistente – 3-4% din PIB în țările UE -, ca urmare a scăderii productivității angajaților și a creșterii numărului persoanelor cu dizabilități și a concediilor medicale (aproape 50% sunt cauzate de depresie sau anxietate).

#Pânănuepreatârziu, dezvăluie-ți neliniștile, ca să putem vorbi, mai târziu, despre luminița de la capătul tunelului, despre soluțiile pe care le avem, despre cum putem să ne ajutăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.

Completează chestionarul de mai jos, pentru a putea avea o imagine realistă în ceea ce privește provocările emoționale la muncă. Promitem să revenim cu soluții, nu miraculoase, dar, cu siguranță, de mare ajutor.

Link chestionar: https://forms.gle/TnDt3MBL1cDSPy2u7