Mind Education

Adolescență și depresie. Cu Bogdana Păcurari. (Ep. 30)

Jumătate dintre problemele de sănătate mintală debutează la vârsta de 14 ani și din păcate majoritatea nu sunt detectate, ceea ce înseamnă că rămân neadresate. La nivel global, depresia este principala cauză de dizabilitate din perioada adolescenței iar restricțiile sociale din ultima perioadă au avut un impact major asupra sănătății mintale și emoționale a adolescenților.

Un studiu recent* derulat în Germania a arătat că două treimi dintre copii și adolescenți au recunoscut că se simt copleșiti de pandemie iar mai mult de jumătate dintre aceștia au spus că școala de acasă este mult mai dificilă decât înainte de pandemie. Aproape două treimi dintre adolescenți recunosc că relațiile de prietenie le-au fost afectate în timp ce o treime dintre aceștia spun că certurile din familie au crescut, aspect pe care l-au confirmat și o treime dintre părinți.

Invitata acestui episod Mind Education Podcast este Bogdana Păcurari, psihoterapeut de familie și cuplu și trainer la Mind Education cu experiență pratică vastă cu și alături de adolescenți.

*Ravens-Sieberer, U., Kaman, A., Erhart, M. et al. (2021). Impact of the COVID-19 pandemic on quality of life and mental health in children and adolescents in Germany. European Children Adolesc Psychiatry (2021). https://doi.org/10.1007/s00787-021-01726-5

Music: Sergiu Tuhuțiu. Almost Found