Mind Education

Ce facem cu impactul emoțional al războiului? Cu Raul Lupaș și Bogdana Păcurari (S. 2, Ep. 17)

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Ce facem cu impactul emoțional al războiului, pe care îl resimțim acum, indirect? Cum ne exprimăm compasiunea față de cei afectați în mod direct, cum îi sprijinim fără să ne pierdem pe noi și ceea ce ne menține sănătatea emoțională? Abilitățile de reziliență, pe care pandemia ne-a provocat să le exersăm, au acum o altă fațetă, cea a mobilizării și a apărării umanității, în cel mai profund și în același timp concret sens posibil.

Alături de Raul Lupaș și Bogdana Păcurari am împărtășit din experiența profesională și personală despre cum putem facilita adaptarea imediată la schimbările politice din ultimele zile care amenință stabilitatea și siguranța. Am explorat împreună desprece înseamnă să ai grijă de sănătatea emoțională în acest context,  de ce ajută și cum putem conține emoțiile pe care le trăim,  cum recunoaștem impactul incertitudinii,  care mecanisme de adaptare, de coping sunt benefice și care sunt dezadaptative ce practici și activități sunt de ne-negociat și mai ales  cum putem sprijini copiii în acest context. 

Raul este psiholog clinician și psihoterapeut, head of corporate development Mind Education iar Bogdana este psihoterapeut de familie și cuplu la Mind Education.

Music: Sergiu Tuhuțiu. No Final Answer