Mind Education

Ce înseamnă schimbarea emoțională a unei organizații? Cu Laurențiu Lazăr (S.2, Ep.7)

Procesul de schimbare emoțională al unei organizații începe de multe ori din dorința de dezvoltare, fie personală, fie a unei inițiative colective. Și odată început, are nevoie de efort susținut, de încredere în acest proces, în ciuda disconfortului, și de contexte favorabile dezvoltării. Progresul, rezultatele așteptate pot fi măsurate la o distanță de cel puțin 2 ani, sau, cum recunoaște invitatul discuției de astăzi, după 3 ani, ne-am dam seama că abia acum începem. Cum arată însă concret călătoria emoțională a echipelor și a organizației? Care sunt inițiativele și contextele care o susțin? De ce, schimbarea culturii emoționale într-o organizație începe cu explorare și efort personal, însă continuitatea depinde de asumarea unui efort conjugat, al majorității colegilor?

Un studiu recent, de tip review* punctează faptul că asumarea unui proces emoțional susține și contribuie la aspecte cheie dintr-o organizație, precum creativitate, angajament și eficacitate, atât personală cât și a echipelor, sentimente de apartenență și abordarea viitorului cu încredere și speranță. Invitatul acestui episod Mind Education Podcast al colecției despre sănătatea emoțională în spațiul profesional este Laurențiu Lazăr, managing partner Colliers România:

min. 02:28 – De unde și cum a început munca emoțională?

min. 09:49 – Ce schimbări la nivel personal, al echipelor sau al organizației ai observat?

min. 18:15 – Cum a fost acest proces emoțional pentru o companie de consultanță imobiliară, care au fost momentele dificile?

min. 24:48 – Au avut schimbările emoționale impact (și) asupra performanței finaciare?

min. 31:21 – Care dintre provocări v-au făcut să continuați procesul emoțional?

*Diener, E., Thapa, S., & Tay, L. (2020). Positive emotions at work. Annual Review of Organizational Psychology and Organizational Behavior. 7. DOI: 10.1146/annurev-orgpsych-012119-044908

Music: Sergiu Tuhuțiu. Blackmailed Soul