Mind Education

Cum aduci stabilitate în instabilitate. Recomandări practice (S. 2, Ep. 18)

Când realitatea exterioară provoacă atât de profund siguranța vieții, ne putem recâștiga sentimentul de control și libertatea de a alege prin a ne îndrepta atenția către realitatea emoțională și relațională. Acolo avem control și putere de influență, și prea puțin în contextul extern acestor realități.

Am reflectat la ce ne spune practica și știința că ne sprijină adaptarea în momente de criză și le-am adunat în 15 recomandări practice. Dacă le găsești utile, dă-le și altora să le fie de folos.

Eu sunt Mara Bria doctor în psihologie la Școala pentru Cuplu și Mind Education și, dacă găsești utilă colecția de podcast-uri Mind Education, îți sunt recunoscătoare dacă lași un review pe platforma pe care le asculți.

Recomandările practice din acest episod Mind Education Podcast includ gestionarea îngrijorărilor,  grija față de sănătatea emoțională (anxietate, etc.),  practici și strategii de reglare emoțională,  resemnificarea contextelor instabile prin întoarcerea înspre ce e valoros și important pentru fiecare și  modelarea contextului, în așa fel încât să contribuie la bunăstarea emoțională. 

Music: Sergiu Tuhuțiu. More than Silence