Mind Education

Etapele iubirii. Cu Domnica Petrovai. (Ep.26)

”Relația de cuplu este ca un organism viu, evoluează, se transformă. În ritmul evoluției celor doi parteneri. Uneori creștem mai mult individual și apoi ducem resursele și înțelepciunea în cuplu; alteori relația evoluează cu pași repezi pentru că este susținută de cei doi, alteori crizele personale sau stresul erodează sau sabotează relația și parcă regresăm și în cuplu. Depresia, traumele nevindecate, anxietatea, stresul, oboseala ne distrag atenția de la noi și relație, așa cum are ea nevoie. Și relația este secătuită. Uneori este tot ce am putut să facem. Cu toate bunele intenții. Ale ambilor. Evoluția unei relații însă nu este lineară așa cum, firesc, ne-am putea dori. Să fie fără greutăți, crize, rupturi, îndoială, răni. Uneori ne auzim și vedem unul pe celălalt, alteori suntem în lumi paralele pentru că rănile fiecăruia încă au nevoie să fie înțelese pe deplin și apoi vindecate. Proiectăm mai mult decât ne dăm seama. Plasăm nefericirea, furia, tristețea asupra celui de lângă noi. Ca și cum am fi niște copii neputincioși care căutăm alinare în afara noastră.”

Text preluat din newsletter-ul Trai în doi scris de Domnica Petrovai în fiecare joi. Te poți înscrie fie pe pagina de facebook Școala pentru Cuplu sau accesând link-ul https://mailchi.mp/886971292c07/newsl…

min. 03:45​ – Care sunt etapele unei relații de cuplu?

min. 20:12​ – Ce faci când partenera/ul refuză terapia de cuplu?

min. 23:10​ – E mai bine pentru relație să te căsătorești după ce cuplul a trecut de perioada provocatoare a dezamăgirilor?

min. 25:28​ – Este familia un sprijin care ajută evoluția cuplului?

min. 28:30​ – Ce avem nevoie pentru a fi mai angajați față de iubire?

Music: Sergiu Tuhuțiu. Foolish Hope