Mind Education

Familie și bunătate. Cu Bogdana Păcurari. (Ep.23)

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Familia este comunitatea, micro-sistemul unde adulții si copiii trăiesc sentimente de siguranță, încredere si reciprocitate în relații, însă restrângerea vieții de familie în același spațiu cu viața profesională a venit cu o serie de provocări pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Pentru că deși relațiile semnificative au câștigat mai multă apropiere, uneori aceasta a fost doar fizică și a facilitat mai degrabă exprimarea vulnerabilităților personale, uneori cu costuri asupra sănătății emoționale și mentale pe termen lung.

Ce au nevoie însă familiile ca să păstreze acel spațiu de siguranță si încredere în care copiii sa crească armonios și adulții să aibă grijă de starea lor de bine? Salut și bine te găsesc la primul episod Mind About Communities, parte din Mind Education Podcast într-o conversație despre familie și bunătate în care o am alături pe colega mea Bogdana Păcurari, psihoterapeut de familie și cuplu și trainer la Mind Education:

min. 02:46 – Care sunt efectele distanțării sociale asupra familiilor?

min. 07:49 – Cum s-au reflectat provocările ultimului an asupra dinamicilor din familie?

min. 13:35 – Cum putem crește sentimentele de siguranță și apartenență în afara familiei?

min. 16:43 – Schimbarea dinamicilor din familie începe de la adulți sau de la copii?

min. 19:26 – Exersarea bunătății în familie susține armonizarea dinamicilor din familie?

min. 22:28 – De ce avem nevoie pentru a exprima bunătatea?

Studiul adus în discuție: Hui, B. P. H., Ng, J. C. K., Berzaghi, E., Cunningham-Amos, L. A., & Kogan, A. (2020). Rewards of kindness? A meta-analysis of the link between prosociality and well-being. Psychological Bulletin, 146(12), 1084–1116. https://doi.org/10.1037/bul0000298

Music: Sergiu Tuhuțiu. Almost Found