Mind Education

Feminitate și senzualitate. Cu Alina Rusu (Ep.9)

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Tu cât de confortabilă ești cu corpul tău în viața sexuală? Și ce legătură poate avea acest confort cu calitatea deciziilor tale legate de viața sexuală, cu asertivitatea și încrederea într-un parteneriat în cuplu condus de consens? Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă feminitate și senzualitate în cultura și societatea actuală? Sau dacă aceste ideologii despre feminitate au un impact mai mare asupra femeilor decât asupra bărbaților? Confortul cu propriul corp în viața sexuală este conturat pe de o parte de contextul social și cultural și pe de altă parte, de istoria de viață a fiecărei persoane și are o contribuție mare asupra calității vieții de cuplu. Studiile spun că accesul la informații corecte este o formă de putere care contribuie la conștientizarea impactului acestor ideologii asupra calității vieții sexuale.

Salut, bine ne reauzim la Mind about Love, parte din Mind Education Podcasts. Sunt Mara Bria, doctor în psihologie și în acest episod o am alături pe Alina Rusu, conferențiar doctor la Facultatea de Psihologie, Universitatea Babeș-Bolay și colaborator drag al Mind Education și Școala pentru Cuplu. Alina predă la Facultatea de Psihologie cu mult entuziasm și dedicare cursul despre Psihobiologia Sexualității și astăzi am invitat-o să discutăm despre feminitate și senzualitate prin prisma studiilor despre sexualitatea feminină.

Music: Matei Sax: High on Night

Studiul adus în discuție: Curtin, N., Ward, L. M., Merriwether, A & Caruthers, A.(2011). Femininity Ideology and Sexual Health in Young Women: A focus on Sexual Knowledge, Embodiment, and Agency, International Journal of Sexual Health, 23:1, 48-62, DOI: 10.1080/19317611.2010.524694

Episodul poate fi gasit integral pe următoarele platforme:
Spotify: https://open.spotify.com/episode/5Vcg6vqwJN5yGMROndwvlB?si=-O3vISEySmCLF-vP3EINlQ

Youtube: https://youtu.be/xqZHJu7k2lk

Anchor: https://anchor.fm/mara-bria/episodes/Feminitate-i-senzualitate–cu-Alina-Rusu–Mind-about-Love-Ep–9-elj5lc