Mind Education

Leading in HR, part 1. Cu Georgiana Pankler. (Ep. 19)

Care sunt provocările și înțelepciunea pe care au câștigat-o liderii în ultima perioadă? Bill Gates spunea într-o corespondență publicată în New England Journal of Medicine ca în perioade de criză, liderii au două responsabilități la fel de importante: să rezolve problema imediată și să se asigure că aceasta nu se mai repetă. Ce a însemnat asta pentru departamentele de resurse umane, care au ca responsabilitate profesională grija față de oameni și echipe?

Leadership-ul în timpuri mișcătoare cere renunțarea la așteptarea ca echipele și organizațiile să se re-întoarcă la ceea ce erau obișnuite să facă, și are nevoie decizii strategice rapide și curajoase. Încrederea echipei în lider și în oricare forma o îmbracă autoritatea este un proces care se construiește în timp și începe de la disponibilitatea liderilor de a fi confortabili cu exprimarea vulnerabilității. Cum se armonizează însă deciziile curajoase și rapide cu grija pentru oameni, și cu ce costuri vin ele la pachet? Pornind de la aceste întrebări am explorat cum s-au așezat rolurile din resurse umane în ultimele luni. Te invit să asculți două conversații despre provocările și înțelepciunile acestor vremuri la Mind about Collaboration, parte din Mind Education Podcast. În acest episod am purtat o discuție așezată cu Georgiana Pankler, Human Resources Manager la Yonder.

min. 03:17 – Care au fost provocările și resursele rolului de leader în perioada aceasta?

min. 18:45 – Despre decizii dificile, construirea încrederii și spațiul pentru timpul personal.

min. 23:23 – Recomandări din înțelepciunea adunată în această perioadă.

min. 26:20 – A facilitat perioada aceasta apropierea de echipa ta?

Gates, B. (2020). Responding to Covid-19—a once-in-a-century pandemic? New England Journal of Medicine, 382(18), 1677-1679. doi: 10.1056/NEJMp2003762

Music: Sergiu Tuhuțiu (http://www.sergiutuhutziu.com). Morning Recall