Mind Education

Încrederea în echipe. Cu Raul Lupaș (Ep. 3)

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Studiile spun că, de multe ori, performanța unei echipe depinde nu atât de mult de competențele fiecărui coleg, ci de ceea ce reușește echipa să facă cu competențele tuturor. Mai exact, de procesele și dinamicile dintr-o echipă.

Încrederea împărtășită este o astfel de dinamică, – o stare fluidă care se construiește aici și acum; – și care depinde de disponibilitatea de a fi vulnerabil în relațiile cu colegii și liderii și de a împărtăși aspecte importante despre tine și echipa din care faci parte, – pornind de la presupunerea că ceilalți nu vor folosi în mod negativ aceste aspecte.

Încrederea în relațiile de colaborare are nevoie de răbdare, angajament, dezvăluire și predictibilitate. Dar cum se împacă nevoia de predictibilitate cu construirea încrederii în contexte imprevizibile? Sau în echipe fragilizate de conflicte cronice, nerezolvate? Sau între colegi care lucrează de la distanță? Astăzi din ce în ce mai mulți dintre noi suntem implicați în roluri de muncă ce ne cer apartenența în echipe multiple. Cum se construiește și păstrează încrederea în astfel de echipe? Bine ne reauzim la Mind about Collaboration.

Sunt Mara Bria doctor în psihologie la Mind Education și astăzi vă invit la o conversație despre încredere la locul de muncă împreună cu colegul meu, Raul Lupaș, head of corporate development la Mind Education.

Detalii despre studiul menționat în discuție: https://www.nytimes.com/2016/02/28/ma…

Podcastul Mind Education este prezent și pe Youtube:  https://youtu.be/yKPm2ux3FSk