Mind Education

Poftă de viață. Cu Claudia Buneci. (Ep. 22)

Europa este continentul cel mai puternic afectat de bolile cronice non-contagioase iar creșterea incidenței lor este alarmantă, consideră Organizația Mondială a Sănătății. Aceste boli sunt responsabile pentru 86% dintre decesele din Europa și pentru 77% din costurile directe și indirecte asupra sistemelor medicale și a sănătății publice. Bolile infecțioase afectează în prezent mult mai puțini oameni decât cele netransmisibile. De aceea avem nevoie de schimbarea de mentalitate de la tratarea bolii la îngrijirea personală. Iar aceasta vine cu schimbări ale stilului de viață și mai ales cu conștientizarea faptului că aceste schimbări contribuie la starea de sănătate fizică și mentală și la calitatea vieții. 

Te invit să afli din acest episod Mind Education Podcast de la Claudia Buneci, health coach că un stil de viață sănătos, în acest context înseamnă mai degrabă armonie și integrare decât renunțare.  

Resurse: 

*Wickham, S.-B., Amarasekara, N. A., Bartonicek, A., & Conner, T. S. (2020). The Big Three Health Behaviors and Mental Health and Well-Being Among Young Adults: A Cross-Sectional Investigation of Sleep, Exercise, and Diet. Frontiers in Psychology. 11 DOI: 10.3389/fpsyg.2020.579205  

*dr. Jenna Macciochi (2020). Imunitatea. Editura Creator

Music: Matei SaxFall