Mind Education

Seducție în perioada de dating și cuplu. Cu Alina Rusu (Ep.18)

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Ce ingrediente cere seducția? Care strategii de seducție sunt mai eficiente?  Sunt aceste strategii determinate de biologie sau de atenție și intenție? Există diferențe între comportamentele de seducție la care apelează femeile și bărbații? E mai degrabă vorba de comportamente fine, non-verbale sau de cuvinte, comunicare deschisa? Sunt aceste strategii diferite în perioada de dating fata de ce se întâmplă în cuplurile stabile? 

În acest nou episod Mind About Love, parte din Mind Education Podcasts te invit la o discuție despre seducție  în dating și cuplu din perspectiva științelor evoluționiste. O am alături pe Alina Rusu, conferențiar doctor la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolay și colaborator drag al Școala pentru Cuplu. Alina predă la Facultatea de Psihologie cursul despre Psihobiologia Sexualității și de asemenea este autorea cursului online ”Sexualitatea umană dincolo de mituri”, care este disponibil pe platforma sinergie.ro

min. 02:02 – Ce este seducția?

min. 04:25 – Sunt diferențe între strategiile de seducție folosite de femei și bărbați?

min. 11:48 – Cum arată seducția în cadrul cuplului?

min. 23:11 – Pot strategiile de seducție contribui la creșterea angajamentului față de relația de cuplu?

min. 25:47 – Cum pot fi adaptate strategiile comportamentale de seducție pentru platformele de dating online?

min. 28:42 – Platformele de dating online care permit inițierea conversației doar de către femei sunt mai potrivite?

Studiu adus în discuție:

Vannier, S.A., O’Sullivan, L.F. (2011). Communicating interest in sex: verbal and nonverbal initiation of sexual activity in young adults’ romantic dating relationships. Arch Sex Behav. Oct;40(5):961-9. doi: 10.1007/s10508-010-9663-7.

Music: Matei SaxHigh on Night