Mind Education

Umor în dating și cuplu. Cu Nora Lefter (Ep.2)

Ce înseamnă umor sănătos într-o cultură care pune sarcasmul la rang de artă? Cum se împacă umorul și iubirea? De ce, de multe ori, suntem atrași de umorul celuilalt, ca apoi, în timp, același umor să ni se pară atât de tăios încât ne îndepărtează? În perioada de dating, este umorul fin atractiv, ca un fel de lipici erotic? De multe ori auto-ironia și ironia fină sunt apetisante pentru că exprimă siguranță de sine și rafinare intelectuală. Dar toate ironiile au acest efect?

Salut și bine te regăsesc la Mind About Love, parte din Mind Education Podcast. Sunt Mara Bria, doctor în psihologie la Mind Education și împreună cu colega mea, Nora Lefter, psihoterapeut, te invit la o discuție antrenantă despre umor în dating și cuplu.

Articolul adus în discuție: Horn, A. B., Samson, A. C., Debrot, A., & Perrez, M. (2019). Positive humor in couples as interpersonal emotion regulation: A dyadic study in everyday life on the mediating role of psychological intimacy. Journal of Social and Personal Relationships36(8), 2376–2396.

Podcastul Mind Education este prezent și pe Youtube:  https://youtu.be/RG7SVj-WZQk

*Campanie de educație a cuplului în cadrul proiectului „Programe de formare şi psiho-educaţionale bazate pe modele de prevenţie şi intervenţie inovative în sănătatea emoţională”, COD MYSMIS 121344, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională