Mind Education

Practica stării de bine

Practica stării de bine este un program dezvoltat de Mind Education Health dedicat celor care își doresc să aibă o bună sănătate mentală și emoțională, să dobândească claritate în procesul lor de transformare și schimbare, să fie conectați și congruenți cu valorile personale și să știe cum pot avea grijă de mintea și relația lor cu ei și ceilalți.

De ce un program de educație a sănătății mentale și emoționale?

Ai vrea să înveți despre sănătatea ta mentală, emoțională? Așa cum știi lucruri despre nutriție, mișcare sau grija pentru corp? Cum ar fi ca starea ta de bine să fie și în controlul tău și să nu depindă doar de ceea ce ți se întâmplă în viață? Sau cum ar fi să ai grijă de creierul și mintea ta zi de zi, așa cum ești atent la ce mănânci, cât și ce sport faci sau cât și cum dormi? Cum ar fi să ai grijă de sănătatea ta mentală nu doar atunci când ai un atac de panică, atunci când depresia devine copleșitoare sau îngrijorările au preluat controlul asupra minții tale, te simți epuizat, fără energie și vitalitate? Când te observi ca fiind dependent de suferință, atenție și apreciere, muncă sau succes, când relațiile tale sunt proaste, te simți singur și petreci mult timp cu gândurile tale negre, suspicioase și catastrofale.

Cine suntem noi?

Suntem o echipă de psihoterapeuți care cred în intervenții validate științific testate în practica clinică și suntem responsabili față de sănătatea mentală a noastră și a familiei noastre. Predicăm ceea ce practicăm și noi și suntem conștienți că sănătatea mentală se menține prin deciziile și alegerile zilnice. Acesta este și motivul pentru care am dezvoltat acest program educațional cu practici simple care mențin sănătatea minții și a creierului nostru. În prezent, discursul despre sănătatea mentală este unul stigmatizant, rușinos, un semn de slăbiciune sau „defect” și oamenii caută ajutor mai ales atunci când se simt copleșiți de suferința emoțională și în situații critice. Noi ne dorim să schimbăm această atitudine, sănătatea mentală să fie parte din preocuparea noastră zilnică, într-un sens pozitiv și bun. Să prevenim suferințe zadarnice. Vestea bună este că, datorită accesului pe care îl avem în prezent la studii relevante despre starea noastră de bine, biologia noastră și ce ne ajută de fapt să avem un altfel de confort emoțional, este posibil să trăim o viață cu sens în acord cu propriile valori, cu o minte sănătoasă și să construim relații profunde, sănătoase. Avem convingerea că prin re-conectarea ta cu tine și apoi cu ceilalți se reduce izolarea și însingurarea și prin re-clădirea comunităților de oameni cu legături sociale apropiate, starea noastră de bine se va îmbunătăți.

Știința în folosul sănătății noastre mentale

Pe de altă parte, aproape fiecare dintre noi am avut sau vom avea pe parcursul vieții cel puțin un episod de anxietate și/sau depresie și recunoașterea timpurie a semnelor ar preveni evoluția lor. În momentul de față, anxietatea și depresia se află în top 10 al afecțiunilor care cauzează sau mențin dizabilitatea în România; depresia este pe locul 6, după dureri de spate, migrene, boli ale pielii, căderi și afecțiuni ale altor organe de simț, iar anxietatea este pe locul 10. Ce înseamnă că mențin sau cauzează dizabilitatea? Practic, cele 2 afectează profund funcționalitatea de zi cu zi a oamenilor, care nu mai merg cu plăcere la serviciu, nu se mai pot bucura de viață și încep să se izoleze tot mai mult. Ne dorim să putem determina oamenii să ceară ajutor și să își recapete mai devreme auto-controlul.

Pentru cine este programul?

Pentru cei care deja ne cunosc, au încredere în noi și parcurg un proces de transformare prin psihoterapie, însă și pentru cei care își doresc să devină parte a comunității noastre, să învețe cum să-și protejeze sănătatea mentală și relațiile, așa cum își protejează și îngrijesc corpul. Pentru cei care au experimentat, ca fiecare dintre noi, momente de anxietate sau depresie și nu înțeleg ce se întâmplă cu ei. Pentru cei care își doresc să nu mai ia atât de personal lucrurile și să învețe cum să-și construiască și să-și mențină relații sociale sănătoase cu prietenii, colegii sau familia. Visul meu și al colegilor mei este ca grija pentru sănătatea mentală să devină ceva familiar, firesc și oamenii să nu se mai sperie și să le fie frică să vorbească despre vulnerabilitate, trăiri și sănătate mentală.

Ce vă oferă programul:

1.Workshop-uri lunare pe teme relevante pentru sănătatea mentală. Puteți alege toate workshop-urile sau vă puteți face d-voastră o selecție în funcție de priorități. Toate cursurile însă sunt construite ca un întreg și cu legătură unul cu celălalt.

2. Prescripții zilnice pentru cele 12 practici pe care le veți exersa pe durata programului. Prescripțiile vă vor fi oferite în cadrul workshop-urilor și se vor discuta în cadrul modulelor și vor fi promovate pe site și contul de instagram.

Practica flexibilității mentale. Practica reflecției și a introspecției. Practica conectării emoționale sigure în  relații. Practica valorizării personale. Practica alegerilor asumate. Practica acceptării necondiționate.  Practica acceptării vulnerabilității și compasiunii. Practica acceptării incertitudinii. Practica prezenței. Practica alegerilor conștiente. Practica empatiei și a responsabilității în relații. Practica acceptării diferențelor individuale. Practica conectării cu sinele erotic și nevoile sexuale.

3. Psihoterapie individuală, de grup și terapie de cuplu. Avem convingerea că procesul psihoterapeutic este mult îmbunătățit și cu rezultate mai rapide dacă există și accesul la workshop-uri și alte evenimente care vă pot susține în procesul de transformare.

4. O comunitate în care să vă susțineți unii pe ceilalți ce va însemna pentru început seri de carte și seri de film lunare. Aceste evenimente sunt oferite celor care se înscriu în program, cu acces gratuit.

5. Participarea la Conferința anuală Mind Education Health. Conferința are ca scop construirea unei comunități de oameni care susțin și promovează sănătatea emoțională și mentală.

6. Articole pe blog pe tema lunii și care să susțină practica.

7. Un Retreat de 5 zile de sărbătorire și aprofundare a celor 13 practici. Într-un loc magic cu oameni frumoși și generoși.

Temele și calendarul workshop-urilor

1.Din grijă pentru creierul și mintea noastră. Practica flexibilității mentale. (psih. Gina Enache-Tuppad, 27 oct. 2018)

2. Reziliență și agilitate emoțională. Practica reflecției și a introspecției. (psih. Raul Lupaș, 17 nov. 2018)

3. Frica de vulnerabilitate, abandon și intimitate. Practica conectării emoționale sigure în relații. (psih. Domnica Petrovai, 15 dec. 2018)

4. Încrederea începe de la mine. Încrederea în mine şi în ceilalţi. Acasă şi la muncă. Practica valorizării personale. (psih. Delia Lungu, 26 ian. 2019)

5. Cum ne definim identitatea și care sunt granițele sănătoase în relații? Practica alegerilor asumate. (psih. Raul Lupaș, 23 feb. 2019)

6. Despre cum înțelegem și depășim respingerea, perfecționismul și frica de a nu fi suficient de bun/ă. Practica acceptării necondiționate. (psih. Gina Enache-Tuppad, 30 mart. 2019)

7. Frica, îngrijorările și intoleranța la incertitudine. Practica acceptării incertitudinii. (psih. Gina Enache-Tuppad, 13 apr. 2019)

8. Conversațiile dificile și inconfortabile în relații. Cum să devii mai conștient în relații? Practica acceptării vulnerabilității și compasiunii. (psih. Delia Lungu, 25 mai 2019)

9. Depresia și recâștigarea vitalității și bucuriei de a trăi. Practica prezenței. (psih. Domnica Petrovai, 29 iunie 2019)

10. Dependențele (social-media, validare externă, mâncare, succes, muncă). Practica alegerilor conștiente. (psih. Gina Enache Tuppad, 20 iulie 2019)

11. Egocentrism, îndreptățire și narcisism. Practica empatiei și a responsabilității în relații. (psih. Raul Lupaș, 31 aug. 2019)

12. Biologie, temperament, cum ne influențează și cum ne ajută înțelegerea lui. Practica acceptării diferențelor individuale. (psih. Gina Enache Tuppad & psih. Raul Lupaș, 28 sept. 2019)

Durata: 3 ore, o dată pe lună.

Cine susține workshop-urile? Psihologii și psihoterapeuții Mind Education Health și ai Școlii pentru Cuplu – Domnica Petrovai, Gina Enache-Tuppad, Raul Lupaș și Delia Lungu, colaborator Mind Education Health.

Gazda evenimentelor: Alina Lupeș.

Unde? la sediul Mind Eucation Health,  București, sector 2, str. Fabrica de Glucoză nr. 9 B, bloc B, scara A, apartament 102. (Sediul se află la 3 minute de stația de metrou Pipera, în blocul de lângă Worldclass și având Random Goodies la parter, respectiv în blocul următor după Mega Image. Chiar în fața scării este un spațiu în aer liber amenajat pentru copii. Până la etajul 1 se urcă cu liftul.)

Costuri:

1 singur modul

Întreg programul (13 module)

1 persoană

cuplu 1 persoană

cuplu

150 lei 200 lei 1.350 lei

1.950 lei

În cazul în care achiziționezi întreg programul, poți face plata în 4 rate după cum urmează:

Rata I până în 25 oct. 2018

400 lei/persoană

550 lei/cuplu

Rata II până în 10 dec. 2018

350 lei/persoană

500 lei/cuplu

Rata III până în 10 mart. 2019

300 lei/persoană

500 lei/cuplu

Rata IV până în 10 iunie 2019

300 lei/persoană

400 lei/cuplu

Confirmarea înscrierii se face după achitarea integrală a taxei de participare prin virament bancar în contul deschis la Banca Transilvania, titlular Petrovai Domnica & Asociatii – Societate Civilă Profesională de Psihologie, CIF: 40052173, cu nr. RO04BTRLRONCRT0451023201 (LEI), cu mențiunea „Stare de bine”

Pentru înscrieri, completează formularul 

Pentru a ne putea organiza mai bine, te rugăm să ne trimiți dovada plății la adresa de email ruxandra@mindeducation.ro Dacă ai alte întrebări, scrie-ne la aceeași adresă de mail.

Te așteptăm cu drag!

***

NOTĂ: Dacă nu mai puteți participa la evenimentul la care v-ați înscris și pentru care ați plătit deja taxa de participare, vă punem la dispoziție următoarele opțiuni:

1.    Puteți trimite pe altcineva în locul dvs. Motiv pentru care vă rugăm să ne anunțați prin email cu cel puțin 24 ore înainte de eveniment, în care să ne transmiteți numele complet și adresa de email ale noului participant.

2.    Puteți transfera o singură dată taxa plătită în contul unui alt eveniment viitor, care va avea loc nu mai târziu de 3 luni de la data evenimentului la care nu ați putut participa. Dacă ulterior confirmării transferului nu veți putea participa nici la evenimentul către care ați cerut transferul, atunci puteți alege opțiunea 1 (să trimiteți pe altcineva în locul dvs.) sau taxa se reține în proporție 100%, fără a mai putea fi transferată sau restituită. Vă rugăm să ne anunțați intenția dvs. de a opta pentru această opțiune, prin email, cu cel puțin 3 zile calendaristice înainte de eveniment.

3.    Puteți solicita restituirea taxei:

În cazul în care nu ne transmiteți opțiunea dvs. în termenele menționate mai sus, taxa va fi reținută 100%.