Mind Education

Filmul de vineri: A Second chance – A doua șansă

en_chance_tilA Second chance (2014) este un alt film de Susanne Bier pe care vi-l recomand acum la început de an. Am ales o temă care sper să vă călăuzească în acest an. A doua șansă. Să ne dăm o șansă, să îi dăm o șansă celui de lângă noi, deși uneori ne pare imposibil. Fiecare dintre noi avem șansa să o întâlnim, dar ne e prea greu să o vedem, să o recunoaștem – și, astfel, repetăm greșeli pe care le vom plăti.

A Second Chance este un film impresionant despre puterea omul de a se schimba oricât de jos a căzut. Este povestea a două cupluri, foarte diferite, cu un destin atât de neașteptat. Poveștile lor de viață au în comun viața copilului. Un film despre maternitate privită cu realism. Despre depresia postpartum, o greutate pentru multe femei și bărbați. Și adesea ignorată de mult prea mulți.

Pentru mine, e și un film despre încercarea de a controla destinul prin alegeri greșite, neoneste: a repara un rău cu un altul. Impulsul cred că îl avem cu toții. Pare soluția mai ușoară, mai ușor de dus, de suportat. Însă consecințele nu pot fi decât cele în acord cu alegerea.

Un film care te îndeamnă să nu judeci, ci să privești cu compasiune durerea și suferința personajelor.