Mind Education

Carte bună: Poevie. De terapie

Cartea bună de azi în zi de sărbătoare este o carte aparte de poezie, un cadou pe care l-am primit – Poevie. De terapie, a autorului Andrei Lasc. Am avut și onoarea de a-i scrie prefața, așa că vă invit să-l descoperiți pe autor dacă încă nu ați făcut-o printr-o altă recomandare de carte bună aici.

Eu ador poezia, îmi aduce atât de multă claritate și îmi limpezește mintea când o citesc. Pentru mine poezia este o formă de meditație. Și dacă este și despre iubire, despre noi, cum este Poevie, acum este un cadou minunat.

Marea mea bucurie a fost faptul că a fost citită cu entuziasm și de fiicele mele adolescente, și ele surprinse să descopere poezii pe gustul lor, „contemporane”, cum au și spus. De obicei, când aduc cărți acasă sunt curioase și le răsfoiesc, însă la această carte s-au oprit să o și descopere mai pe îndelete.

Prima lectură a poeziilor a fost împreună, cu toții. Mi-am adus aminte de momentele când eu le citeam fetelor poezii, și acum a venit momentul în care ele citeau și pentru mine. Am savurat momentele, am stat în tăcere, am dezbătut, am completat cuvintele lipsă și ne-am dat voie să visăm. 

Un altfel de timp petrecut împreună, mai profund, cu spațiu de reflecție, întrebări și discuții. Vă invit să citiți poeziile prietenilor sau partenerei/partenerului. Și să faceți cadou această carte atât de valoroasă. Te împinge într-un mod delicat să te uiți la tine, să-ți clarifici ce vrei și cum e relația ta cu tine și omul din viața ta. 

„Oamenii sunt încă

frumoși

Dacă ai timp

și curaj să-i descoși.”

Lectură plăcută vă doresc! Și la cât mai multe momente de împreună!

Cartea o puteți găsi atât pe site-ul oficial cât si pe site-ul Cărturești.