Mind Education

Practica stării de bine

Practica stării de bine este un program dezvoltat de Mind Education dedicat celor care își doresc să aibă o bună sănătate mentală și emoțională, să dobândească claritate în procesul lor de transformare și schimbare, să fie conectați și congruenți cu valorile personale și să știe cum pot avea grijă de mintea și relația lor cu ei și ceilalți.

De ce un program de educație a sănătății mentale și emoționale?

Ai vrea să înveți despre sănătatea ta mentală, emoțională? Așa cum știi lucruri despre nutriție, mișcare sau grija pentru corp? Cum ar fi ca starea ta de bine să fie și în controlul tău și să nu depindă doar de ceea ce ți se întâmplă în viață? Sau cum ar fi să ai grijă de creierul și mintea ta zi de zi, așa cum ești atent la ce mănânci, cât și ce sport faci sau cât și cum dormi? Cum ar fi să ai grijă de sănătatea ta mentală nu doar atunci când ai un atac de panică, atunci când depresia devine copleșitoare sau îngrijorările au preluat controlul asupra minții tale, te simți epuizat, fără energie și vitalitate? Când te observi ca fiind dependent de suferință, atenție și apreciere, muncă sau succes, când relațiile tale sunt proaste, te simți singur și petreci mult timp cu gândurile tale negre, suspicioase și catastrofale.

Știința în folosul sănătății noastre mentale

Pe de altă parte, aproape fiecare dintre noi am avut sau vom avea pe parcursul vieții cel puțin un episod de anxietate și/sau depresie și recunoașterea timpurie a semnelor ar preveni evoluția lor. În momentul de față, anxietatea și depresia se află în top 10 al afecțiunilor care cauzează sau mențin dizabilitatea în România; depresia este pe locul 6, după dureri de spate, migrene, boli ale pielii, căderi și afecțiuni ale altor organe de simț, iar anxietatea este pe locul 10. Ce înseamnă că mențin sau cauzează dizabilitatea? Practic, cele 2 afectează profund funcționalitatea de zi cu zi a oamenilor, care nu mai merg cu plăcere la serviciu, nu se mai pot bucura de viață și încep să se izoleze tot mai mult. Ne dorim să putem determina oamenii să ceară ajutor și să își recapete mai devreme auto-controlul.

Pentru cine este programul?

Pentru cei care deja ne cunosc, au încredere în noi și parcurg un proces de transformare prin psihoterapie, însă și pentru cei care își doresc să devină parte a comunității noastre, să învețe cum să-și protejeze sănătatea mentală și relațiile, așa cum își protejează și îngrijesc corpul. Pentru cei care au experimentat, ca fiecare dintre noi, momente de anxietate sau depresie și nu înțeleg ce se întâmplă cu ei. Pentru cei care își doresc să nu mai ia atât de personal lucrurile și să învețe cum să-și construiască și să-și mențină relații sociale sănătoase cu prietenii, colegii sau familia. Visul meu și al colegilor mei este ca grija pentru sănătatea mentală să devină ceva familiar, firesc și oamenii să nu se mai sperie și să le fie frică să vorbească despre vulnerabilitate, trăiri și sănătate mentală.

Workshop-uri