Mind Education

Psihoterapie

De mai bine de 20 de ani, Mind Education, fondată de psiholoaga Domnica Petrovai, își urmează misiunea de a contribui la construirea unor business-uri sănătoase și performante, prin transformarea emoțională a întregii comunități care se creează în interiorul unei companii.

Abordarea noastră este holistică și integrează bunăstarea mintală și emoțională a oamenilor, la muncă și acasă, care nu este posibilă în lipsa unei bune relații cu noi înșine și cu cei din jur.

Noi nu separăm munca de viața personală și invers, pentru că mult-promovatul “work-life balance” nu există. Viața trebuie privită ca un întreg, în care e nevoie ca toate componentele sale să funcționeze în armonie. Atunci când una dintre acestea are de suferit, “contaminează” și celelalte sfere ale vieții noastre. Ai putut vreodată lăsa acasă certurile cu partenerul de viață, îndeplinindu-ți sarcinile de la serviciu ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic?

Așa că dacă ești într-un moment în care simți că:

  • Viața-ți e străină, te simți pe pilot automat sau în burnout,
  • Relația de cuplu este “pe butuci” și te gândești la divorț pentru că EFECTIV nu te poți înțelege cu partenerul (certurile, scandalurile, amenințările sunt la ordinea zilei),
  • Ești epuizat(ă) la birou și ai nevoie de sprijin ca să-ți construiești o relație bună cu ai tăi colegi sau să devii mai rezilient și să nu acționezi impulsiv în atâtea momente, mai ales dacă ai funcție de lider,
  • Te afli în situația părintelui care simte că a eșuat în misiunea lui și te regăsești într-o luptă de putere permanentă cu al tău copil, despre care crezi că te urăște pentru că, în principiu, ești “o mamă rea/un tată rău”

Atunci e foarte sănătos să cauți sprijin!

Noi transformăm și ghidăm oamenii spre o viață conștientă, departe de luptele de putere, sacrificarea vieții personale sau a carierei, izolare și singurătate.

Mind Education nu este încă o companie care promovează starea de bine, de aceea nu promitem rezultate peste noapte. Orice proces de transformare ia timp și depinde de angajamentul fiecărui om de a depune un efort susținut pentru asta.

Ce servicii oferim:

Psihoterapie individuală

Sesiunile de terapie individuală se desfășoară față în față, la una dintre clinicile Mind Education din București sau Cluj-Napoca, alături psihologi și terapeuți acreditați și specializați pe diferite arii de terapie. În cazul în care situația o cere, sesiunile se pot desfășura și on-line.

Terapie de cuplu

Atunci când simți că relația de cuplu “nu mai e ca la început”, simți cum totul scârțâie, iar tu te gândești că acolo va fi finalul, noi îți spunem că nu, speranța nu e pierdută, nici chiar atunci când unul dintre parteneri a înșelat. Cuplurile care aleg terapia de cuplu primesc ghidajul de care au nevoie, învață să-și înțeleagă contribuția la conflicte, să înțeleagă momentele dificile ale partenerului și să descoperă ce înseamnă o relație sănătoasă, ca în realitate, nu ca în povești.

Psihoterapie de grup

Spre deosebire de terapia individuală, terapia de grup oferă un spațiu sigur pentru a împărtăși experiențe, a învăța unii de la alții și a primi sprijin reciproc. Așa că atunci când ești în căutarea unui spațiu sigur, acolo unde să găsești nu doar ajutorul de care ai nevoie, dar și persoane cu provocări similare, terapia de grup poate fi soluția pentru tine.

Psihoterapie de familie

Spre deosebire de alte abordări, terapia de familie se concentrează pe relațiile dintre membrii familiei, cu adulții și în rolul lor de părinți, nu doar ca parte a unui cuplu. Este o călătorie vindecătoare în care toți membrii sunt invitați să urce la bord: partenerii de cuplu, copiii lor, și, uneori, chiar și membri ai familiei extinse.

Consiliere pentru părinți

În viața oricărui părinte există momente în care simți că eșuezi, că ești o mamă sau un tată “prost”, ridici tonul mai mult decât ai vrea, iar apoi te simți vinovat(ă) și nu reușești să vezi dincolo de emoțiile copilului. Ședințele de consiliere pentru părinți te pot ajuta să te înțelegi, în primul rând, pe tine în rolul tău de părinte și să descoperi cum propria ta copilărie îți afectează relația cu al tău copil. Vei învăța cum poți să pui punct luptelor de putere și, în definitiv, cum poți deveni cel mai bun părinte de care are nevoie copilul tău.

Psihoterapie pentru copii și adolescenți

În funcție de vârstă, copiii și adolescenții dezvoltă nevoi specifice pe care noi, ca adulți, avem nevoie să învățăm să le gestionăm. De la provocările lumii digitale în care trăim, dependența de rețelele de socializare și starea de izolare în care acestea îi duc pe copii, și până la interacțiunile fizice din școală sau acasă, adolescenții sunt într-o luptă continuă care le provoacă stări de anxietate, teamă și, mai grav, depresie. Terapeuții Mind Education specializați pe lucrul cu tinerii pot deveni adulții de încredere de care aceștia au nevoie în acest moment al vieții, dar și un sprijin solid pentru părinții lor în provocările care-i așteaptă.

Coaching individual și de grup.

Fie că ești parte dintr-o echipă și te simți singur(ă), epuizat(ă) și ai senzația că nu poți conta pe ceilalți colegi, fie că ești coordonatorul unei echipe, liderul ei și vrei să știi cum să gestionezi relațiile fără a-ți periclita poziția și a-ți strica relația, sesiunile de coaching Mind Education sunt soluția pentru tine. Specialiștii Mind Education au o experiență de muncă de peste 25 de ani în companii, acolo unde au condus procese de transformare organizațională pentru mii de oameni și i-au sprijinit în parcursul lor, fie ca membri ai echipelor, fie ca manageri. Reziliență, victimizare, neasumare, control, conversații dificile, toate fac parte din viața noastră în companii, dar ceea ce contează este modul în care reușim să le gestionăm.

Echipa