Mind Education

Leadership și Comunitate

În prezent, însingurarea și neîncrederea afectează într-o mare măsură relațiile și sentimentul de apartenență. Susținem contribuția fiecăruia la crearea unor comunități ale încrederii și siguranței, în care fiecare membru să simtă că aparține și se dezvoltă, evoluează și are puterea de a prelua inițiativa de a construi relații și comunități sănătoase. Susținem un leadership transformațional, având convingerea că a deveni conștient, asumat și responsabil înseamnă claritate și congruență personală, înseamnă să fii bine cu tine înainte de a fi un sprijin pentru ceilalți, înseamnă să oferi tu, ca leader, prin relațiile pe care le clădești, spații de siguranță și transformare. Un leader conștient, cu abilități de a clădi și oferi încredere și siguranță, de a motiva și încuraja autonomia și responsabilitatea personală este cel care va promova starea de bine a tuturor.

Leadership înseamnă și să știi să pui limite sănătoase atunci când este nevoie, să oferi și să primești feedback, să încurajezi aprecierea și recunoștința, să nu susții criticismul,  individualismul excesiv, dependența sau victimizarea, ci asumarea contribuției și responsabilității personale. Să știi cum și când să ai conversații dificile cu colegii, cum să înțelegi conflictele și tensiunea pentru a crește atât personal, cât și ca echipă și companie. Să susții cooperarea.

Leadership înseamnă și grija pentru o minte sănătoasă și recunoașterea dificultăților emoționale fără a fi stigmatizate, cum sunt depresia sau anxietatea. Leadership înseamnă o bună integrare a vieții personale cu viața profesională, fără susținerea dependenței de muncă și a ignorării unor nevoi fundamentale, știința de a fi bine cu tine și oamenii dragi din viața ta.