Mind Education

Sănătate mentală – o prioritate pentru fiecare dintre noi

În prezent, menținerea stării de bine și a sănătății mentale și emoționale este o provocare zilnică pentru fiecare dintre noi, cu impact major la nivelul relațiilor, performanțelor și integrării în comunitatea în care muncim. Mintea noastră este nevoită să facă față unei lumi în schimbare, cu mulți distractori și multă incertitudine, precum și provocării de a avea o disciplină personală. O minte sănătoasă înseamnă o viață bună, responsabilă, cu impact pozitiv asupra stării de bine a tuturor celorlalți, colegi, prieteni, familie.

Recunoașterea timpurie a semnelor disconfortului, depresiei, anxietății și, ca o consecință a acestora, a însingurării, previne dezvoltarea unor tulburări de sănătate mentală care afectează profund calitatea vieții personale și a celor din jur (colegi, prieteni, familie). Munca și relațiile de la muncă pot deveni un factor de risc pentru sănătatea noastră mentală sau pot oferi un sprijin pentru a preveni dezvoltarea lor. Depresia și neîncrederea sunt contagioase.

A oferi un mediu protector pentru sănătatea mentală este un câștig atât pentru business, cât și pentru stabilitatea și încrederea angajaților în organizație sau companie. Costurile burnout-ului, depresiei, anxietății sau narcisismului la locul de muncă sunt acum din ce în ce mai evidente pentru foarte multe companii și manageri.

Modul în care facem față stresului zilnic are un impact semnificativ asupra stării noastre de bine, a felului în care relaționăm unii cu ceilalți, precum și a succesului în viața profesională. Într-o lume aflată într-un proces de permanentă schimbare, suntem provocați adesea să trăim sentimente de nesiguranță și impredictibilitate. Buna gestionare a acestor sentimente diferențiază productivitatea oamenilor și protejează împotriva sindromului Burnout. Sindromul Burnout îți fură treptat motivația, dedicarea și, poate cel mai dureros, bucuria față de rezultatele muncii tale. Reprezintă cea mai apăsătoare formă de deteriorare a stării de bine la locul de muncă și este consecința stresului profesional cronic. La început poate fi doar un moment dificil în cariera unei persoane, dar, dacă nu este recunoscut și abordat din timp, poate deveni o fractură în aspectele profesionale fundamentale pentru acea persoană.