Mind Education

Cuplul conștient. Program de formare pentru specialiști

Am creat acest program de formare pentru că, în primul rând, trăiesc cu bucurie, satisfacție și încredere procesul de mentorat profesional pe care îl ofer terapeuților și celor preocupați în a susține sănătatea mentală a cuplului, familiei și comunității și, în al doilea rând, pentru că îmi doresc să contribui la crearea unei comunități de profesioniști care să se alăture Școlii pentru Cuplu în demersul ei de a susține cuplul și iubirea sănătoasă trăită cu bucurie și împlinire.

Cred într-un un cuplu conștient susținut de o comunitate sănătoasă care își asumă procesul de transformare și schimbare. O comunitate pentru care sănătatea mentală și emoțională devine o prioritate și în consecință și cuplul are mai mari șanse pentru un trai în doi sănătos și o iubire care să susțină evoluția personală și a cuplului.  Cred că terapia de cuplu are nevoie să fie mai conectată atât cu știința, cât și cu schimbările de convingeri, practici și nevoi ale oamenilor și comunităților în prezent. Și terapeuții să fie primii care să promoveze o iubire sănătoasă trăită cu înțelepciune, curaj și dăruire, cât și preocuparea constantă pentru evoluția cuplului și a celor doi parteneri.

Îmi doresc ca alături de terapeuții Școlii pentru Cuplu să contribui la schimbarea și transformarea culturii în care trăim în așa fel încât cuplul să fie susținut și încurajat să evolueze și să se dezvolte în acord cu nevoile și provocările vieții prezente și viitoare. Transformarea personală și a cuplului are nevoie, de asemenea, și de transformarea oamenilor alături de care trăiește un cuplu – colegi, vecini, prieteni, rude. Altfel, procesul devine unul lent, anevoios și adesea dificil. Cred că în prezent se pune o prea mare presiune, într-un mod nerealist, pe schimbarea individuală sau a unui cuplu într-un context de viață care mai degrabă sabotează relația și cuplul și într-un moment în care avem nevoie să redefinim iubirea. Multe cupluri au o mare provocare în prezent în a fi într-o relație satisfăcătoare pentru amândoi. Însă viața cuplului ar fi mai ușoară dacă și comunitatea ar susține cuplul. Cuplul nu poate fi susținut numai în cabinetul de psihoterapie, mai ales când și terapeutul are propriile lui provocări în cuplu și cu iubirea.

În consecință, programul de formare implică atât formarea teoretică a profesionistului, terapeut de cuplu, cât și procesul individual  de creștere și transformare în contextul propriei sau propriilor relații romantice și de cuplul, proces esențial pentru a putea fi într-un mod autentic, înțelept și onest alături de cuplurile pe care le sprijiniți în munca d-voastră. O formare fără un proces personal de transformare este firesc incompletă.

Workshop-uri

Școala pentru Cuplu

Cuplul conștient. Program de mentorat.

Mentorat pentru specialiști. Cuplul conștient, online

15.01.2025 — 11.06.2025
Școala pentru Cuplu

Cuplul conștient. Ediția a VII-a, 2025

Formare pentru specialiști. Cuplul conștient, online

29.01.2025 — 17.12.2025