Mind Education

Filmele anului 2020. Recomandările Mind Education

sursa: Rolf Konow

Primul film pe care îl am pe listă este un documentar-concert despre Electric Castle apărut pe Netflix, No Festival (click pe titluri pentru recenziile individuale). Este însă mai mult decât atât. Pentru mine este despre toate acele lucruri valoroase și frumoase mai puternice decât frica. Muzica, oamenii, natura, un împreună și un tot care dă speranță și bucuria de a trăi.

Corpus Christi este un film polonez din 2019 regizat de Jan Komasa care a fost nominalizat la Oscar și a primit mai multe premii europene. Este povestea unui tânăr dintr-o casă de corecție care ajunge printr-o conjunctură întâmplătoare să fie preot într-un sat îndurerat de o tragedie în care au murit mai mulți tineri.

Parasite, tragicomedia sud-coreană “Parazit” (Parasite) în regia lui Bong Joon Ho devenită fenomen internațional. Premisa filmului, anume cea de a atrage atenția asupra ierarhiei sociale și a diferențelor care există între clase nu este una nemaiîntâlnită. Dar felul în care e portretizată, felul în care fiecare detaliu este gândit și acțiunea fluidă te fac să rămâi absolut captivat. 

Queen of Hearts este un film danez din 2019 al regizoarei May el-Tounkhy premiat la TIFF și cu multe alte premii europene. Un film tulburător despre impactul dramatic la nevindecării traumele emoționale și sexuale din trecut asupra prezentului. Este povestea unei femei căsătorite, de „succes” care are două fete, într-o relație cu o viață ce pare perfectă și care are o relație sexuală cu fiul adolescent al soțului ei, fiu dintr-o altă căsnicie.

The Social Dilemma. În 2015, Tristan Harris părăsește Google, fiind îngrijorat de faptul că mulți giganți din industria software contribuie în mod constant la o societate din ce în ce mai distrasă și deconectată.La fel ca el au fost și alți angajați de top de la diverse companii din Sillicon Valley care au văzut atât beneficiile fabuloase pe care tehnologia ni le oferă, cât și potențialele probleme ce apar odată cu digitalizarea. 

Druk (Another Round) este un film danez din 2020 regizat de Thomas Vinterberg și un actor foarte cunoscut și apreciat Mads Mikkelsen. Un film de o sensibilitate aparte. Este povestea a patru prieteni bărbați care, într-un moment de criză personală și profesională aleg o soluție neobișnuită și, cum vom vedea, periculoasă, de ieșire din criză: să redescopere fericirea și libertatea printr-un consum constant de alcool zilnic.