Mind Education

Cartea bună a anului 2020. 10 recomandări ale Mind Education

sursa: unsplash.com

Anul 2020 a fost un an tumultos emoțional, cu incertitudine, schimbări și o mare nevoie de adaptare pentru fiecare dintre noi. Momentele de reflecție și înțelegere de sine au devenit mult mai necesare. Din fericire, cărțile au fost alături de noi. Ne-au alinat anxietățile și sentimentul de pierdere, ne-au oferit soluții și căi de adaptare mai sănătoase și ne-au dat speranță în viitor.

Vă propunem o listă de cărți pe care vă invităm să le descoperiți dacă încă nu ați făcut-o. Am ales cărți de suflet, cărți care să ne ajute să prevenim și să ieșim din depresie sau anxietate, cărți care ne-au reamintit care sunt granițele noastre personale, cine suntem și cine vrem și putem să devenim, cărți care să ne sprijine la muncă, în modul în care ne privim noi pe noi și, mai ales, să ne păstrăm sănătatea emoțională și mentală și să dobândim reziliența de care avem mare nevoie. Ca un manual de supraviețuire. (click pe titluri pentru a accesa fiecare recenzie în parte)

  1. Delicatele frumuseți ale vieții“Ideea cărții este grozavă. Autoarea primește scrisori la care și răspunde cu fermitate și blândețe, fără judecată la cititorii ei care vin cu întrebări din viață, despre dragoste neîmpărtășită,  infidelitate, dezamăgiri în relațiile cu prietenii, boală, datorii sau suferințe în relația cu părinții.”
  2. Personality isn’t permanent“Personalitatea este doar un produs sau o reflecție a etapei emoționale în care te afli și nu o condiție pe termen lung.”
  3. Spirala ascendentă – “Veți afla mai multe despre stres, oboseală, îngrijorări, vină, comparații sau alte stări și gânduri care cresc riscul căderii într-o spirală descendentă și a unui șir de alegeri nesănătoase pe care le puteți însă opri.”
  4. Poate ar fi bine să discuți cu cineva“Mi-a plăcut textul și pentru că punctează câteva mesaje foarte valoroase, cum ar fi de exemplu faptul că terapia funcționează când oamenii încep să se vindece, când se simt mai puțin deprimați sau anxioși și după ce au depășit criza. “
  5. Widen the window“Cu ce mesaje am rămas citind-o? Că una din condițiile cheie ale rezilienței este mai întâi conștientizarea amprentei fizice a stresului. Dezvoltarea și antrenarea ei stă în puterea fiecăruia, indiferent de etapa de viață sau de provocări.”
  6. Voi scăpa vreodată de tine?“Această carte este un „ghid” terapeutic care oferă pași și soluții concrete în ceea ce privește despărțirea de un narcisist și cum se poate gestiona această situație atunci când sunt implicați și copiii.”
  7. Limite“Limitele sănătoase stau ca fundament la starea de bine, la bucuria de a trăi, de a fi în relații în care să putem crește, să evoluăm împreună.”
  8. Arta sexualității“Folosindu-se de știință și cercetare, Emily Nagoski arată că cel mai important factor în crearea și susținerea unei vieți sexuale împlinite nu este despre cum arăți, ci despre modul în care te simți în legătură cu corpul tău și cât de bine te cunoști. “
  9. Învinge grijile“Autorul ne oferă în acest grozav text alternative la a trăi o viață prin lentila fricilor și îngrijorărilor, a ști cum să le recunoști și ce să faci când simți că ai pierdut controlul gândurilor, că nu le poți opri, că te țin noaptea treaz și mintea rulează scenarii atât despre ce s-a întâmplat, cât și scenarii de viitor.”
  10. Codul culturii. Secretele grupurilor de mare succes“Autorul sugerează faptul că vulnerabilitatea și crearea unui spațiu în care este acceptabil să exprimi eșecul, greșeala și slăbiciunea, sunt esențiale pentru crearea spațiului de încredere, siguranță și apartenența, elemente ce susțin membrii echipelor și promovează sănătatea mentală în cadrul spațiului profesional.”